Aantal woninginbraken piekt in Os

OSS – Inbrekers hebben het voorzien op huizen in de gemeente Oss. In de eerste week van maart kreeg de politie in totaal 18 meldingen binnen uit 7 kernen. Twee mannelijke verdachten uit Ede zitten vast. Van de meldingen kwamen er 9 uit de stad Oss, 4 uit het stadje Megen en de rest uit de dorpen Berghem, Lith, Overlangel, Haren en Herpen.

In dat laatste dorp wisten inwoners een inbreker te overmeesteren nadat hij had toegeslagen in een woning aan de Burgemeester van der Sijpstraat. Het ging om een 18-jarige man uit Ede. Een dag later hield de politie een tweede verdachte (20) uit dezelfde plaats aan. Onderzoek moet aantonen of zij ook een rol hadden in de andere inbraakzaken.

De politie probeert de plotse opmars van woninginbraken in de gemeente Oss te stuiten. Komende tijd zijn er extra surveillances en houdt een speciaal team zich bezig met het bestrijden van deze vorm van criminaliteit.

Berg belangrijke documenten en juwelen op in een goede kluis en bescherm uw eigendommen met een camera zodat de daders snel gepakt kunnen worden.

Bron: bd.nl

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *