Relax! Tips voor een ontspannen vakantie

De reis is geboekt, de vakantiedagen opgenomen en de tas (bijna) gepakt. Toch kun je dat gehaaste gevoel niet van je afschudden. Je gaat lekker weg, maar hoe zorg je ervoor dat je niet als opgewonden standje naar je vakantieoord afreist? Met onze tips ga jij op ultiem ontspannen op vakantie!

Voorkom een haastige start

Het klinkt misschien als een open deur, maar het overkomt de besten. Te laat beginnen met inpakken, paspoorten zoek, nét niet op tijd vertrekken. Allemaal dingen die zorgen voor een haastige start van je vakantie. Wat je eraan kunt doen? De tijd nemen voor plannen en voorbereiden. Echt. Die tijd win je op vakantie weer terug in de vorm van ontspanning!

Maak een lijstje met wat niét mee mag

Je laptop, agenda, nog uit te werken aantekeningen of een werkgerelateerd boek? Géén goed idee. Werk is werk en vakantie is vakantie. Als je het echt niet kunt laten en het je een rustiger gevoel geeft, kun je best af en toe je mail checken. Maar kies dan een vast moment en laat het daarna weer los.

Kies een bestemming waar je blij van wordt

Denk goed na over waar je heen wilt en welke bestemming nog op je wishlist staat. Willen man, vrouw, vriendin, zus, opa en oma of kinderen ergens anders heen? Probeer een compromis te sluiten. De één kiest de bestemming, de ander de activiteit. Of ga voor de meeste stemmen gelden.

Voorkom teleurstellingen

Te hoge verwachtingen van je vakantie kunnen zorgen voor een teleurstelling. Probeer die verwachtingen los te laten en de dingen te nemen zoals ze komen. Dat betekent niet dat je niet goed voorbereid kunt zijn!

Onderneem activiteiten waar je energie van krijgt

Kitesurfen, yoga, wandelen, musea bezoeken of luieren aan het zwembad? Kies activiteiten en bezienswaardigheden waar jij energie van krijgt. Die zorgen namelijk voor een voldaan, gelukkig en ontspannen gevoel op vakantie. Als je met meerdere mensen op vakantie bent, zorg dan dat iedereen aan z’n trekken komt of splits eens op.

 

Bron: zoover.nl

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *