Vijf activiteiten rond het kampvuur

Tijdens een kampeervakantie kan een kampvuur op een vuurschaal natuurlijk niet ontbreken. Je kinderen zullen het sowieso prachtig vinden! Hoe vaak mag je nu buiten een vuurtje maken en er lekker marshmallows boven roosteren? En wat is er gezelliger dan een lied of verhaal om de saamhorigheid te versterken?

Spookverhalen

Als je een hele grote duim hebt, is het verzinnen van kampvuurverhalen natuurlijk een fluitje van een cent. Of misschien ken je wel één of meerdere (spook)verhalen uit je hoofd. Voor kleinere kinderen is het lezen uit een boek trouwens net zo leuk. Bij oudere kinderen kun je met een zaklamp een spannend effect creëren, door iemand op het moment suprême plotseling in zijn gezicht te schijnen. Laat ze maar lekker sidderen…

Het stokje doorgeven

Ben je nu niet zo’n kei in het vertellen van verhalen, dan laat je je kinderen gewoon een handje helpen. Je begint gewoon en laat je kids om de beurt verder gaan. Vertel bijvoorbeeld een minuut lang en geef dan het stokje door aan de volgende, die ook weer een minuut moet vertellen, enzovoort. Het resultaat zal ongetwijfeld een bijzonder en uniek verhaal opleveren.

Geheugenkrakers

Zelfs in de vakantie kun je af en toe je geheugen even laten kraken. Leg bijvoorbeeld een aantal kleine spulletjes op een dienblad, laat iedereen er een minuut naar kijken en dek ze dan af. Iedereen noemt om de beurt iets dat op het dienblad ligt. Wie het niet weet is af.
Een ander spel is ‘ik ga op vakantie en neem mee’. De eerste persoon begint bijvoorbeeld met: “Ik ga op vakantie en neem mee… een vuurkorf”. De tweede persoon gaat op vakantie en neemt “een tent en een tandenborstel” mee. Zo wordt de keten steeds langer.

Bron: start2camp.nl

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *